Új !

        Közösségnek termelt bio zöldség-gyümölcs.

          Katt a fejlécen a KÖZÖSSÉG-re.

 

2015. szeptember 2.-tól csak közösségi doboz kiszállítás van. Egy havi előre utalással lehet

hozzájutni. S akár kipróbálni a rendszert.

Megszűntek az egyéb csomagjaink. A heti szatyorhoz kérhető bármi, ami létezik ökológiai termesztésben, előző hét csütörtök estig kérem leadni a kívánalmakat.

 

 

2022.

 

4. hét, jan. 14.

 

-2 kg körte

-1 kg mandarin

-1 db kínai kel

-1 kg brokkoli

-2 kg piros burgonya

 

+plusz ráadás: 1 ü. szeder lekvár

 

 

5. hét, jan. 31.

 

-3 kg alma

-1 db sütőtök

-1 kg citrom

-2 kg sárgarépa

-0,5 kg petrezselyem

-1 db zeller

-1 kg karalábé

 

+plusz ráadás: 1 ü. cseresznye befőtt

 

 

A csomag 10 000 Ft/hét. A biopiaci bekerülése 19 400, és 18 600 Ft lenne.

 

A közösségi csomagnak nincs kiszállítási díja, előre utalás esetén, Tököl környékén, és Budapest belső kerületeiben!

 

A közösségi „vásárló” támogatja a bio gazdaságát, vagyis egész évben megveszi hetente a csomagokat, s előre utal havonta. Az egész éves kötelezettségtől nem szükséges megrémülni, egy havi kipróbálás után, elégedetlenség esetén, nem rendel többet. Szerződést is köthetnek egymással. Ezen óriási segítség rá is fér a kis családi gazdaságokra, mert ellehetetlenülnek, sorvadnak a mai támogatási rendszerben. Miközben hangzatosan állítják, hogy őket támogatják.

 

Gyakori kérdések:

-milyen messze vannak a gyűjtő pontok? - Egyenlőre még házhoz visszük.

-nekik sok a csomag, mert ketten vannak. - Közel lakó ismerőssel szokták elfelezni mások.

-nyaraláskor mit kezdjünk a bio szatyorral? – Szülőknek, jó barátoknak ajándékozzuk,                   

                                                                        utólagos, vagy előre névnapra.

 

Mi az Ebio Kertészet, teljes egészében erre a rendszerre kívánunk áttérni. Fokozatosan feladjuk a piacokat, egyéb értékesítéseket, csak a közösség között kívánjuk szétosztani terményeinket. A létszám korlátozott, csak egy határig bővítjük, ameddig bőséges árut kaphatnak a tagok.

A közösség erejét, s annak egészséges táplálékkal ellátását, sokfelé próbálják kialakítani a világban. Szerintem a legtökéletesebbre a franciáké sikeredett, s ott nagy tábora van már ennek. Ilyesmit szeretnék én is, ne legyen felesleg, ne legyen kidobás, ne termeljünk csak úgy a vakvilágba. Minden mai globális mezőgazdaság ez ellen tesz. A kisparcelláknak vége, s a termőföld megóvása sem cél, csak a műtrágya, daganat keltő gyomirtók kiszórása, vizes felfújt gyümölcsök. Értéktelen tömeg termelés.

Ha a gyermek öko étken nő, az agya is másként dolgozik, nyugodtabb.

Igazán nem kis feladat ez számomra, minél több féle változatos terméket a dobozba, annál több kézi munkás kell a kertészetbe. Munkaerő pedig nincs, csak sopánkodó, segélyt követelő ember tenger.

A közösségi tag tudja, milyen gigászi munka folyik a határban azért, hogy ő betegségeket nem kiváltó étket kaphasson.

A tavalyi évhez képest duplájára emelkedtek a kert munkások órabérei, 1000 Ft/óra. Nekem ezzel olyan formában nincs problémám, ha ez megfelelő színvonalú munkával párosulna.

Sokféle probléma van az agyakban, és a tettekben. Mi még mindig reménykedünk egy jobb világban.

 

Gyakorta lesz gazdaság látogatás, vagy családi nap, ahol találkozik vevő-termelő. A tagok is megismerik egymást, tapasztalatot cserélnek, főzésről, gyerek nevelésről, egészségről, gazdaságról, környezet védelemről, munkahelyről, stb.

 

Hétfő esti szállítás időpontjai, nagy vonalakban:

 

Szigetcsép-Tököl-Szigetszentmiklós 18 óra

Taksony-Dunaharaszti 19 óra

Diósd 20 óra

Törökbálint-Zsámbék 21 óra

Bp. XI-III.-XIII. ker. 22 óra

Bp. XVII:-XX. ker. 23 óra.

 

Az időpontok tájékoztató jellegűek, közlekedés, időjárás 1-2 órával is módosíthatja.

Megoldható, hogy a csomagot a megrendelő felkeltése nélkül meghatározott helyre, a kerítésen belülre, a bejárati ajtó mellé, kartondobozba (a húst kihelyezett hűtőtáskába) tesszük az éjszaka folyamán. Amennyiben kapunk kódot, kulcsot, stb. Ha kérdése van, hívjon a 30/3214031-es számon. Napközben a földeken vagyunk, legjobb időpont a beszélgetésre nekem a kora este.

Fizetés
Fizetni lehet a szállítónál készpénzben, postai csekken. Gergics Antal 2316 Tököl Pozsonyi u. 46/A, vagy banki átutalással, szintén Gergics Antal Pátria Takarékszövetkezet Tököl, 65500161-31105723-61000009.

 

2018. 04. 08.

Idestova 3 éve működik a közösségi értékesítésünk. Elmondható, nem harsányan, de folyamatosan növekszik. Újabb remek családok kapcsolódnak be. Vannak akik felmondják, akkor én egy pillanatra elpusztulok. Pedig többnyire nem az elégedetlenség miatt állnak el, hanem a mai háztartásokban már ritka a főzés, a saját étel készítés nem gyakori. Hódít az előre gyártott plasztik kaja.

Megtisztelő számomra a baráti viszony a tagokkal. Teljes bizalom mentén kapják a zöldséget-gyümölcsöt. Pontosan, időben fizetnek. Itt teljesen kizárt a himi-humizás, mindkét féltől.

Meglepett, hogy a rendszer magától kigyűri a furfangos, túlzón sumákoló megrendelőket.

Sokszor eszembe jut, miért nem 40 éve kezdtem bele a közösségi értékesítésbe. Igaz úgy látom, ilyet manapság sem lehet összerakni!


- ebio.hu főbejárat -